Floatroom

Floaten werkt en kent spectaculaire resultaten
Floatroom1

Floatroom

Volgens de wetenschap moet een mens zich eerst totaal ontspannen om een stressreactie te doorbreken en de situatie die hiertoe aanleiding geeft te doorzien. Onze huidige maatschappij biedt weinig gelegenheid om alleen te zijn, stilte te beleven, om onszelf en ons gedrag te observeren en daarover na te denken of te mediteren (aan de basis van meditatie ligt het streven van de mens naar het ware geluk). Een floatroom biedt hiertoe alle ruimte en gelegenheid.

FlinRR FloatRoom

Floaten doe je bij FloatCenter in de FlinRR FloatRoom. De FlinRR FloatRoom is een ruime, goed geventileerde kamer met daarin je eigen floatbad. FloatCenter maakte als eerste in Nederland gebruik van dit type floatroom. De FlinRR FloatRoom is ontwikkeld op basis van ruim 20 jaar onderzoek en ervaring, onder andere bij commerciële floatcenters over de hele wereld. De FloatRoom heeft niet alleen een mooi design, maar biedt ook vele voordelen ten opzichte van de meer claustrofobische floattanks. Via de deur heb je een comfortabele toegang tot de FloatRoom, waarin je gewoon rechtop kunt staan. De FloatRoom is voorzien van waterfilters, verwarmingselementen en een thermostaat. In de FloatRoom heb je zelf het beheer over de deur, licht en geluid. Je bepaalt zelf in welke mate prikkels van buitenaf (geluid, temperatuurverschil, visuele stimulatie en zwaartekracht) worden uitgesloten.

Epsomzout

In het floatwater is het speciale Epsomzout opgelost. Epsomzout of bitterzout is Magnesium Sulphate. Het wordt gevonden in natuurlijke bronnen en is een waar wellness product op zich zelf. Om de beste kwaliteit te verkrijgen wordt het zout behandeld, waarbij alle metalen er uit worden gefilterd. Het is totaal anders dan zeezout of tafelzout, wat voornamelijk Sodium Chloride is. Het heeft geen schadelijke effecten wanneer je wat binnenkrijgt. Maar probeer het niet, het is erg zout. We gebruiken Epsomzout om twee redenen: ten eerste om de dichtheid van het water te vergroten (waardoor je ‘float’) en ten tweede om je huid te verzachten. Epsomzout wordt al eeuwen lang gebruikt voor de behandeling van de huid en andere medische toepassingen. Na iedere floatsessie wordt het floatwater met een speciaal hiervoor ontwikkeld zuiveringssysteem gefilterd en totaal gesteriliseerd.

Privé floatruimte

De FlinRR FloatRoom bevindt zich in een privé badkamer. De badkamer kun je afsluiten door middel van het deurslot en staat tijdens je floatsessie geheel tot jouw beschikking. In de badkamer bevinden zich een omkleedgedeelte en een eigen douchegelegenheid. Je vindt er alles wat je nodig hebt voor een heerlijk ontspannende floatsessie: handdoeken, oordopjes, douchegel en shampoo.

Floaten

  • reduceert de aanmaak van stresshormonen
  • werkt stressverlagend en preventief tegen stress
  • verbetert de bloedsomloop ten gunste van alle spieren en organen
  • bestrijdt vermoeidheid en de gevolgen van een jetlag
  • verbetert concentratie en creativiteit
  • verlicht (chronische) pijn ten gevolge van bijvoorbeeld migraine en reuma
  • bevordert herstel na een lichamelijke top(sport)prestatie
  • stimuleert mentale voorbereiding (op bijvoorbeeld, examens, vergaderingen, presentaties)
Floaten bij FloatCenter