Franchise

FRANCHISE

FloatCenter is in 2007 opgericht door ondernemer Rob Koene. Rob maakte in het buitenland kennis met floaten. In onder andere Groot-Brittannië, Amerika, Australië en Zweden heeft floaten al jaren een grote bekendheid en een landelijke dekking. Deze internationale populariteit van floaten en de eigen float-ervaring hebben Rob doen besluiten om in Nederland een eigen floatcenter op te zetten. Het aanbieden van floaten op een goede manier vraagt om tijd en aandacht. Alleen met de juiste producten, uitgebreide know how en vakkundige begeleiding is het mogelijk om de klant een optimale float-ervaring te laten beleven. Rob volgde dan ook een intensieve opleiding in Londen. Na veel onderzoek in verschillende landen en een gedegen voorbereiding opende hij in november 2007 FloatCenter Haaglanden.

Float- en wellnessconcept

In de afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de doorontwikkeling van het FloatCenter concept. Anno 2018 staat er een compleet float- en wellnessconcept dat duidelijk inspeelt op de vraag van consumenten naar service, persoonlijke aandacht, vakkundige advisering en kwaliteit van behandelingen. Het aantal FloatCenters in Nederland is inmiddels zes. Passend bij de heersende trends ten aanzien van wellness en de toenemende bewustwording van mensen dat de gezondheid van lichaam en geest van groot belang is, zijn nieuwe FloatCenters in voorbereiding. Onze missie is hierbij kort en bondig: floaten voor iedereen toegankelijk maken.

Franchiseformule

Het floaten voor iedereen toegankelijk maken doen we onder meer door nieuwe FloatCenters te openen, deels in eigen beheer en deels door middel van onze franchiseformule. Voor de beste dienstverlening aan onze klanten geloven wij in persoonlijke betrokkenheid, inzet en regionale / lokale aanwezigheid. De groei vormgeven door middel van samenwerking met ondernemers is voor ons dan ook een logische keuze. We hebben de overtuiging dat ondernemerschap de drijvende kracht achter ons concept is. Nationaal en internationaal.

Internationaal

De wortels van het FloatCenter concept liggen in Nederland. Inspiratie voor de ontwikkeling van het float- en wellnessconcept werd echter opgedaan in het buitenland. Des te leuker vinden wij het dat we het FloatCenter concept nu ook buiten onze eigen landgrenzen kunnen aanbieden. In landen als België, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Noorwegen zijn de eerste FloatCenters in voorbereiding of zelfs al geopend. En daar zijn we natuurlijk erg trots op!

Master-franchise

Groei in het buitenland doen we door middel van master-franchise. De ondernemer / het bedrijf in het betreffende land is verantwoordelijk voor het voorbereiden, introduceren en uitbouwen van het FloatCenter concept in zijn of haar land. Het FloatCenter master-franchiseconcept gaat meestal hand in hand met het agentschap van de FlinRR FloatRooms in het land in kwestie.

FloatRooms

Binnen ons FloatCenter concept werken wij exclusief met de hoogwaardige FlinRR FloatRoom. Deze floatroom is maximaal toegankelijk en geeft naast kwaliteit tevens een ideale beleving aan een floatsessie. De FlinRR FloatRoom wordt geproduceerd in opdracht van FlinRR. Dit internationale bedrijf houdt zich al vele jaren bezig met het ontwikkelen en produceren van floatcabines. De doorontwikkeling van de (kleinere) floatcabines leidde tot de unieke FlinRR FloatRoom.
In Nederland zijn wij leverancier / agent van de FlinRR FloatRoom. De FlinRR FloatRoom is een interessante aanvulling voor ondernemers met bijvoorbeeld een saunacentrum, sportschool, wellness center, zonnebankstudio, massagesalon, hotel, schoonheidssalon, revalidatiecentrum of een fysiotherapiepraktijk.

Interesse?

Wil je meer weten over onze franchiseformule, master-franchiseconcept of ben je geïntereseerd in een FloatRoom? Als je een mail stuurt naar sales@floatcenter.nl met je gegevens, nemen we zo snel mogelijk contact met je op.