Sportabonnement

Sportabonnement

Binnen de (top)sport staat floaten al jaren bekend als bewezen ontspanningsmethode die zeer efficiënt en doeltreffend is. Ook bij FloatCenter komen veel (top)sporters en sportteams floaten. Speciaal voor hen ontwikkelden we het FloatCenter sportabonnement.
Het FloatCenter sportabonnement is een op maat abonnement. Maatwerk leveren we zowel voor een individuele sporter als voor een team. Het abonnement wordt samengesteld op basis van de passende behandelingen (enkel floaten of een combinatie met bijvoorbeeld massage) en de benodigde frequentie van de behandelingen. Hieronder kun je meer lezen over wat floaten voor sporters kan betekenen.

Heb je interesse in een FloatCenter sportabonnement voor jezelf of je team? Neem dan contact met ons op. We ontwikkelen graag voor jou en/of je team een sportabonnement op maat.

Balans tussen inspanning en ontspanning

Voor sporters is het van groot belang om altijd mentaal en fysiek fit te zijn. De consequenties van het niet fit zijn als gevolg van blessures, overbelasting, stress, onvoldoende herstel e.d. zijn enorm voor de sporter. Zeker wanneer de verwachte prestaties van topsporters steeds verder toenemen, de belangen steeds groter worden en de fysieke en mentale belasting steeds zwaarder wordt. Om deze reden is het van essentieel belang om een goede balans te vinden tussen inspanning en ontspanning.

Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken met prof- en amateur sporters is gebleken dat floaten positieve effecten heeft op zowel het fysieke herstel als ook de mentale staat. Dat floaten voor sporters inderdaad zinvol is blijkt uit het feit dat er vele topsporters, -teams en –organisaties reeds eerder en nog steeds gebruik maken van het floaten zoals diverse voetbalclubs (Glasgow Rangers, Real Sociedad), Olympische teams (USA en Australië), roeiers (Michiel Bartman, Holland 8 mannen, Holland 2 vrouwen) alsmede het Australian Institute of Sport (AIS) en vele anderen.

Kortere hersteltijd

In feite is een training of een wedstrijd een lichamelijke prikkel, die een verstoring geeft van het lichamelijk evenwicht. De sporter kan na de training of wedstrijd deze verstoring van het lichamelijk evenwicht als vermoeidheid ervaren. Als de trainingen en wedstrijden en het herstel daarvan goed gedoseerd worden, zal het prestatievermogen toenemen. Dat wordt supercompensatie genoemd. De herstelfase is dan ook een essentieel onderdeel! Voor sporters biedt floaten mogelijkheden op het gebied van herstel en verbetering van de sportprestaties. Omdat het lichaam tijdens en na een floatsessie, veel meer ontspannen is dan gewoonlijk het geval is, zal het zich sneller ontdoen van afvalstoffen als melkzuur, die zich tijdens een inspanning in het lichaam ophopen.

Door het floaten wordt een verbeterde doorbloeding bereikt, o.a. door het ontbreken van knelling van de bloedvaten. Hierdoor bereikt ook meer zuurstof (getransporteerd door de rode bloedlichaampjes) de geblesseerde en overbelaste delen van het lichaam. Dit zorgt er voor dat kleine irritaties sneller genezen. Ontspannen spieren genezen nu eenmaal sneller dan gespannen, vaste spieren! Floaten verlicht de pijn van een blessure en helpt perfect het herstellen van spierpijnen.

Verbeterde concentratie en coördinatie

Er treedt door floaten een verbetering op van de concentratie en coördinatie. Dankzij visualisatieoefeningen in de FloatRoom is men beter in staat zich voor te bereiden op die belangrijke wedstrijd. Tevens is men in staat om zich in de thètafase (lage ontspannende frequentie van de hersengolven), die bereikt wordt tijdens het floaten, ongekend te concentreren. Een onderzoek in het basketbal toont aan dat de shoot score (lees concentratie) van basketbal spelers aanzienlijk hoger lag na het floaten dan wanneer niet was deelgenomen aan floatsessies. De positieve effecten van het floaten blijken zelfs nog dagen na het floaten merkbaar te zijn. Meerdere sessies verspreid over een langere periode vergroten deze effecten.