Veel gestelde vragen

Over floaten

Veel gestelde vragen

Floaten is heel persoonlijk en zal, zoals ook veel andere dingen, door iedereen anders worden ervaren. De bereidheid om van jouw kant alles los te laten en te kijken wat gebeurt is noodzakelijk. Misschien zijn meerdere sessies nodig voordat je compleet kunt ontspannen, zowel geestelijk als lichamelijk.

Een standaard, Single floatsessie duurt 60 minuten. Minder dan 45 minuten effectieve floattijd zal niet tot het gewenste resultaat – totale ontspanning – leiden.

Niets! Alles wat je nodig hebt, is in onze FloatCenters aanwezig. Je wordt aan de balie ontvangen en kunt aan de leestafel even wachten tot je floatsessie start. Je wordt naar een van de floatruimtes gebracht, krijgt uitleg, waarna je vervolgens zelf de floatruimte af kan sluiten. Je kleedt je om en gaat na een heerlijke douche de FloatRoom in. Aan het einde van de floatsessie ga je wederom douchen, waarbij een handdoek en doucheproducten voor je klaar liggen. Weer aankleden en lekker nog even napraten/lezen/drankje/hapje in de ontvangstruimte.

Je kunt dagelijks floaten zonder gevolgen. Onze ervaring is dat een uur floaten een positief ontspannend effect heeft dat meer dan een dag duurt.

We raden je aan om je floatsessie van tevoren te reserveren. Dan weet je zeker dat er een FloatRoom voor jou beschikbaar is. Reserveren kan via onze website. Daarnaast zijn we telefonisch en per e-mail bereikbaar. Kijk voor de contactgegevens en openingstijden van de FloatCenters op onze website.

Ja, ook dat is mogelijk. Wij hebben cadeaubonnen vanaf € 10,-. Deze kun je via onze webshop bestellen.  BESTEL

Heel klein. Het voelt alsof je in een tent ligt. In de FloatRoom kun je rechtop staan en je hebt de mogelijkheid tot het aanzetten van het licht, er is goede ventilatie en de deur kun je openlaten. Je hebt op ieder moment controle over het licht en de deur.

Een floatsessie duurt ongeveer 1 uur en een kwartier. Dit is inclusief uitkleden, douchen en aankleden. We raden je wel aan om wat extra tijd te nemen omdat het belangrijk is om ook na je floatsessie nog een tijdje te ontspannen. Ook dat kan uiteraard in ons FloatCenter.

Ja. Je float in je eigen privé ruimte (je hoeft daarom geen badkleding te dragen). Elke ruimte heeft een eigen douchegelegenheid en is uitsluitend voor jouw gebruik gedurende de floatsessie.
Ja en nee. Veel floaters komen samen met vrienden. Het is mooi om direct na afloop ervaringen uit te kunnen wisselen. Alle FloatCenters hebben meerdere FloatRooms en kunnen zodoende voor meerdere mensen op hetzelfde tijdstip een FloatRoom reserveren. Samen in één room floaten kan echter niet; dat druist in tegen het principe van floaten.

Nee, om te kunnen floaten is het niet nodig om te kunnen zwemmen.

Het is meer een privacy room. Je kunt er luisteren naar muziek, je voelt het warme water, je kunt de zijkanten aanraken. Je bent totaal niet geïsoleerd. Je zult een verhoogd gevoel van sensatie beleven.

Nee, dit is zeker niet het geval. Je kunt de deur op elk gewenst moment eenvoudig openen.

Natuurlijk, er is voldoende aanvoer van nieuwe zuurstof.

Nee, door de toevoeging van Epsomzout (bitterzout) aan het water blijft de huid zoals deze is. De PH waarde van het water ligt rond de 7. Het respecteert de zuurgraad van je huid.

Nee, omdraaien in je slaap gebeurt alleen maar als de hersenen een prikkel krijgen dat de doorbloeding in je lichaam ergens niet optimaal is door beknelling. In een FloatRoom is de druk op je lichaam weg en is de doorbloeding dus overal optimaal. Hierdoor krijgen de hersenen geen prikkel om te draaien en blijf je stil liggen.

Niks, je blijft gewoon lekker in het water liggen. Doordat je gewichtloos drijft, en je lichaam dus nergens ‘knelt’, ontvangen je hersenen geen prikkels die vertellen dat je lichaam zich om moet draaien.

Nee, het water in de FloatRoom wordt constant op dezelfde temperatuur gehouden; de lichaamstemperatuur. Het water zal warm aanvoelen als je de FloatRoom instapt, maar feitelijk is het dezelfde temperatuur als je huid.

Na iedere floatsessie wordt het water langs een speciaal hiervoor ontwikkeld zuiveringssysteem geleid. Tevens wordt het water regelmatig getest.

Nee, dit is niet mogelijk! Na iedere floatsessie wordt al het water gefilterd en nog belangrijker totaal gesteriliseerd om eventuele bacteriën en virussen te doden.

De FloatRoom is groot genoeg voor een groot persoon om uitgerekt in te liggen. Daarnaast maakt het Epsomzout een enorm verschil. Het water wordt stil op temperatuur gehouden en de FloatRoom verzekert je privacy als je aan het ontspannen bent. Alleen zo ervaar je de Floating R.E.S.T. optimaal.